Week Van Autisme Deelnemersoverzicht

Van 28 maart t/m 4 april 2020

Op Twitter plaatst Anne dagelijks een grappige en interessante autisme-gerelateerde poll waar jij op kan stemmen!

Link: https://twitter.com/AtypistAnne

Op Twitter plaatst Isidore dagelijks een quote om Autisme mee te vieren. Je kunt ze delen en downloaden voor eigen gebruik!

Link: https://twitter.com/SpectrumRebel

Op de LinkedIn-pagina van Autperforming plaatst Marc van Aut of the Blue dagelijks een actuele onderzoeksvraag. Vooraf aanmelden bij deze besloten groep met 4.342 leden is verplicht.

Link: https://www.linkedin.com/groups/1150457/

Op de Facebook pagina van Ontdek Autisme zullen er elke dag warme verhalen en gedichten geplaatst worden van alle betrokken trainers.

Link: https://www.facebook.com/OntdekAutisme/

Op Spotify vindt je de Nederlandse artiest Qadsky. Zij zingt in haar Engelstalige liedjes over de gevoelens tijdens het process van het krijgen van de autisme diagnose.

Link: https://open.spotify.com/artist/6BKrvK9VDhhenM0NC9EXVD

Op donderdag 2 april om 15.30 tot 16:15 uur organiseert PerspectiviA coaching & training een online sessie voor vrouwen met autisme, in het kader van de Week van Autisme. Vooraf aanmelden noodzakelijk via maartje@perspectiviacoaching.nl

Link: https://www.perspectiviacoaching.nl

Volg Leonie op haar (besloten) AutiPoet11 account op Instagram om mooie gedichten te ontdekken.

Link: https://www.instagram.com/autipoet11/

Lancering van ‘Autisme is veelzijdig: een website waarop acht volwassenen met autisme bloggen over hun leven. Tijdens Autismeweek wordt elke dag een nieuwe blog gepubliceerd over ‘prikkels’. Daarna zal eens per week een nieuwe blog verschijnen.

Link: http://www.autismedigitaal.nl/veelzijdig/

Astralseer streamt op Twitch op woensdag 1 april van 11 tot 14.30 uur. Mochten er mensen interesse hebben, dan kunnen ze komen kijken/chatten.

Link: http://www.twitch.tv/astralseer

Briannawealder streamt op Twitch op donderdag 2 april van 11:00 tot 14:30 uur. Mochten er mensen interesse hebben, dan kunnen ze komen kijken/chatten.

Link: http://www.twitch.tv/briannawealder

Kijk gedurende de week van autisme naar de nieuwste video’s van Judith op haar Youtube kanaal met speciaal voor deze week twee video’s over “onzekerheid” en “een kijkje achter de schermen”.

Link: https://www.youtube.com/channel/UC4zDfn2UQpFEN086GrJqzdw

Daten voor mensen met een beperking kan lastig zijn. Dat weten we bij Capido als geen ander. Een profiel maak je gratis, maar besluit je tussen 28 maart t/m 4 april om een abonnement te nemen dan krijg je nu 25% korting met kortingscode: weekvanautisme2020

Link: https://www.capido.nl/

Ontsteek Je Licht arrangeerde voor de Week van Autisme 2020 het liedje en de muziek voor ‘De Zon’ te beluisteren op YouTube.

Het liedje is geïnspireerd door Sjoerd, het neefje van de zangeres Kimm Boum Bletterman. Sjoerd heeft autisme. Enkele jaren terug vroeg hij haar het liedje te schrijven over hoe hij zijn autisme beleeft.

Link: https://www.youtube.com/watch?v=CqV-nHdhBcc

Op de website van FANN wordt elke dag een blog geplaatst van een vrouw met autisme. FANN staat voor Female Autism Network in the Netherlands. Het is een netwerk voor professionals in de diagnostiek en zorg.

Link: https://femaleautismnetwork.jimdofree.com/blogs/

Petra Palstra, ervaringsdeskundige trainer bij Ontdek Autisme, deelt persoonlijke verhalen en inzichten. Gedurende de week zal ze zich extra richten op het thema “prikkels”. Met een specifieke focus op interne prikkels.

Link: https://www.facebook.com/KIJKMA/

Els is huisarts en nu best druk met Corona, maar zij heeft een blog over ‘overprikkeling’ geschreven die erg tijdloos is.

Link: https://www.artsenmetautisme.nl/verbinding/?fbclid=IwAR2R2mTIvBbt2EdQ2EOUHJLWr5UCKLiF_APOSEwX0-N35OgEQRCRVXgmNWI

Barbara biedt op 1 april om 15.00 uur via Skype in een groep een vragenuur aan. Mail mij op info@praktischautisme.nl met je Skypenaam en vraag. De eerste 10 verschillende vragen worden beantwoord.

Link: https://twitter.com/PraktischAutism/status/1243958167433871360

Elke dag op facebook een nieuwe post. Een minilezing van Ivo Ketelaar in het kader van zijn project Hoe Kijkt Autisme. Elke post zal Ivo een ander onderwerp behandelen.

Link: https://www.facebook.com/hoekijktautisme

Omdat iedereen in deze tijd wel wat inspiratie en perspectief kan gebruiken geeft Marijn Bon 3 exemplaren weg van haar boek ‘Ondernemen(d) met autisme‘. Laat hiervoor je reactie achter onder het LinkedIn bericht en zij neem contact met je op.

Link: https://www.linkedin.com/posts/marijnbon_weekvanautisme2020-activity-6649965659516125185-cw4p

PrikkelVis bestaat uit Debbie (bijnaam Prikkeltje) en Geert Vis. Zij hebben voor de week van autisme een show in 2 delen op youtube gezet (1 voor, 1 na de pauze). Kom gezellig kijken.

Deel 1https://youtu.be/wbvTlh1sWPo 
Deel 2https://youtu.be/CJRTdgHowNQ

Ook Swink doet mee aan de online #WeekvanAutisme2020! Deze week ontvang je van ons een ‘prikkelende’ nieuwsbrief met daarin o.a. een interview met

@dutcharc  en een video over @vincwie: wat zijn voor hem positieve prikkels? Schrijf je snel in!

Link: https://swink.nl/nieuwsbrief/?utm_source=twitter.com&utm_medium=social&utm_campaign=Autisme&utm_content=autismeweek-nieuwsbrief-aankondiging-29-03

Dutch Wrist Art heeft voor de creatievelingen onder ons een hele gave ontwerpwedstrijd bedacht. Maak een ontwerp en stuur deze voor 5 april naar info@dutchwristart.com. Kijk voor alle voorwaarden op de website.

Link: https://dutchwristart.com/gaut/

Op 1 april 2020 publiceert Sanne weer een nieuwe video op YouTube over overprikkeling.

Link: https://www.youtube.com/channel/UCgrArqcIAO5L3ePPP55fupQ

©2020 KrachtigZijn

SCHRIJF HIER JE BERICHT

Je kunt via dit contactformulier snel een e-mail sturen. Binnen 24 uur heb je een reactie terug.

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?